Enter your keyword

Топлоизолацията – уютен и сигурен дом

Топлоизолацията – уютен и сигурен дом

Топлоизолацията – уютен и сигурен дом

С напредване на иновативните технологии, на пазара могат да се намерят най-разнообразни топлоизолационни материали и качество. През последните години значително се разрасна строителството на жилищни сгради, къщи и вилни селища. А новите технологии наложиха масово използването на модерни топлоизолации, които стават задължителни за новопостроени сгради, както и за саниране на по-стари.

От една страна те отнемат намиращата се влага в зидовете, а от друга задържат топлината в помещенията и не позволяват навлизане на студен въздух отвън.
Наистина по своята същност различните видове топлоизолации служат да изолират помещенията в един дом от външни атмосферни влияния, да отнемат влагата, като в същото време не я задържат. Какво означава това? Като цяло всички топлоизолации се изработват от специални, така наречени „дишащи” материали, които позволяват в съответния материал да проникне влагата от помещението, но тя да не се задържа в него.

Днес могат да се намерят най-различни видове топлоизолации. Има топлоизолации, които представляват плочи от каменна вата, панели от минерална вата или от по-популярния стиропор. За поставянето на топлоизолации по сградите, влияят много фактори, основно от какъв тип е сградата, дали е панелна, тухлена или постройка, облицована с дърво.

Изключително важно е да се съчетаят добре качествата на строителните елементи с тези на полаганите топлоизолации – https://bies-stroi.com , така че да се осигури максимална и постоянна изолация на помещението от неблагоприятни външни и вътрешни атмосферни влияния.
На по-ниските сгради топлоизолации се монтират с помощта на алуминиево скеле, като в този случай клиентът има повече свобода за дизайнерски решения по окончателния фасаден вид на сградата.

При по-високите сгради, полагането на топлоизолации става с помощта на алпинистки техники и оборудване (по алпийски способ). Всички видове топлоизолации, трябва да съчетават в себе си няколко задължителни качества, като добра механична якост, която да позволява добра защита срещу външни атмосферни влияния. Добрата еластичност пък, позволява на поставените топлоизолации да поемат различни деформации, вследствие на слягане на сградата. Задължително всички топлоизолации трябва да имат пароустойчивост, тоест, да поемат влагата от помещенията, от околната среда, без обаче да я задържат.

Обикновено, топлоизолациите се използват за буфер на всяка сграда, но може да се използват и за изолация на вътрешни стени и тавани. Плочите минерална вата, каменна вата или стиропор, които се закрепват по външните стени на сградите трябва да имат препоръчителни пет-шест сантиметра дебелина. Тези видове външни топлоизолации се закрепват посредством крепежни елементи като дюбели. Отделните топлоизолационни платна трябва точно и плътно да съвпаднат едно с друго. След това върху плочите се полага специална шпакловъчна смес, върху която се поставя тънка укрепваща мрежа. На края се нанася нова шпакловъчна смес, а върху нея окончателната мазилка.

Call Now Button